Yenidoğan Bebek İhtiyaç Listesi

yenidogan-ihtiyac-listesi

Yeni Doğan Bebek İhtiyaç Listesi

Doğum süreci yaklaştıkça anne adaylarının tüm eksiklerini tamamlayarak doğuma hazır olması oldukça önemlidir. Bebek için gerekli yenidoğan ihtiyaç listesi hazırlanırken, alışveriş listesinde neler olmalı, bebeklerin temel ihtiyaçları ve yeni doğan bebeğe kaç aylık kıyafet alınır gibi sorular düşünülerek bebek ihtiyaç listesi oluşturulmaktadır. Bebek için alınması gereken birçok ürün olduğundan dolayı ihtiyaçlar kategorilere ayrılarak bir liste oluşturmak karışıklık olmasına engel olacak ve alışveriş esnasında sıkıntı yaşanmamasına yardımcı olacaktır.

 

Yeni Doğan Bebek İhtiyaç Listesi Nedir?

Annelerin ve bebeklerin hayatını kolaylaştırmak, ihtiyaç duyulacak bütün kıyafet ve bakım malzemelerinin elinin altında bulunmasını sağlamak için doğum öncesi mutlaka bir yenidoğan ihtiyaç listesi hazırlanmaktadır. Bebeğin ilk ihtiyaçları düşünülerek gerekli olabilecek herşey yenidoğan alışveriş listesine eklenmelidir. Kıyafetten havluya, biberondan emziğe, bebek bezinden ıslak mendile, yıkama leğeninden bakım ürünlerine kadar birçok ürünün içinde yer aldığı bebek için alınacaklar listesi tüm anneler için oldukça önemlidir.

 

Yeni Doğan Bebeğe Ne Alınır?

Yeni doğan bebeğe ne alınır sorusu her anne adayını oldukça düşündüren bir konudur. Her anne eksiksiz bir şekilde a’dan z’ye bebek alışverişi yaparak bebeğinin doğmasını beklemek istemektedir. Yeni doğan bebeğe öncelikle 0-6 ay bebek ihtiyaç listesi hazırlanmalıdır. İlk bebek alışverişi yapılırken bebeğe alınması gerekenler liste halinde belirlenerek sırayla ihtiyaçlar giderilmektedir. Yeni doğan bebeğe alınması gerekenler öncelikle zıbınlar, takımlar, çoraplar, bebek bezleri, banyo setleri, beslenme ihtiyaçlarını karşılayabileceği yardımcı aparatlar, bakım ürünleri ve bebek sağlık ürünleri olarak sıralanabilir.

 

Bebek Alışverişi Ne Zaman Yapılmalıdır? 

“Bebek alışverişi ne zaman yapılmalı?” sorusu her hamile kadının merak ettiği konulardan biridir. İster normal doğum olsun ister sezeryan yenidoğan alışverişinin son aylara bırakılmaması gerekmektedir. Ayrıntılı düşünüp ve yorulmadan alışveriş yapılabilmesi için hamileliğin 5-6. aylarından itibaren bebek alışveriş listesi hazırlanarak alışverişe başlanması gerekmektedir. Bu aylarda bebeğin cinsiyetide belli olacağından rahat bir şekilde bebeğin cinsiyetine göre alışveriş işlemi tamamlanabilmektedir.

 

Bebek Alışverişine Nereden Başlanmalıdır?

Bebek alışverişine nereden başlanmalı ve yeni doğan bebeğe neler alınır gibi sorular bir hayli düşündürücü olabilmektedir. Hamileliğin 5-6. aylarından sonra bebeğin cinsiyetinin de belli olmasıyla bebek alışverişine küçük küçük başlanmaktadır. Öncelikli ihtiyaçlar belirlenerek bebeğin ilk alışverişi gerçekleşmektedir. Hastane çıkışı, zıbın takımları genellikle bebeğe ilk alınan kıyafetler arasında yer almaktadır. Daha sonra sırayla gerekli tüm ürünler alınarak yenidoğan bebek alışverişi tamamlanmış olmaktadır.

 

Yaz Bebekleri İçin İhtiyaç Listesi

Yaz bebekleri ihtiyaç listesi hazırlanırken dikkat edilmesi gereken bazı detaylar bulunmaktadır. Bebeğin giyeceği kıyafetlerin hava alan yapıda ve pamuklu olmasına dikkat edilmelidir. Uzun kollu zıbınlar yerine kolsuz yada kısa kollu zıbınlar tercih edilmelidir. Bebeği terletmeyen yumuşak dokulu müslin örtüler seçerek bebeğin rahat etmesi sağlanmalıdır. Bebeğin dışarıya çıkarken takabileceği güneşten koruyan bir şapkada temin edilmelidir. Ayrıca sıcak aylarda çok sık yaşanan pişik durumu için de mutlaka bir pişik kremi yaz bebekleri ihtiyaç listesine eklenmelidir.

 

Kışın Doğan Bebekler İçin İhtiyaç Listesi

Kışın doğan bebekler için ihtiyaç listesi hazırlanırken soğuk havaya uygun, bebeği soğuktan koruyacak ürünler öncelikli olarak tercih edilmelidir. Evde kullanacağı kıyafetler seçilirken nefes alan, pamuklu takımlar tercih edilmekte olup dışarıda giyeceği kıyafetin havayı geçirmeyen özellikte olması gerekmektedir. Sıcak tutan kapşonlu tulumlar kış aylarında bebekler için oldukça kullanışlı olduğundan listeye eklenmesi gereken ürünlerden biridir. Ayrıca kış aylarında doğan bebekler için ihtiyaç listesi hazırlarken bir ateş ölçer aleti de mutlaka listeye eklenmesi gereken ihtiyaçlardandır. 

 

Yeni Doğan Bebek Giyim İhtiyaçları Nelerdir?

Yeni doğan bebek için gerekli eşyaların ilk başında kıyafetler gelmektedir. Yeni doğan bebek giysileri nelerdir?, hangi giysilere ihtiyaç duyulur şu şekilde sıralanabilir;

 
  • Şapka ve eldiven
  • Hastane çıkış takımı
  • Ayaklı tulum
  • Ağız mendilleri
  • Ayaklı pijama
  • Çorap ve patikler
  • İç zıbın 
  • Battaniye 
  • Yenidoğan uyku tulumu 
  • Yelek ve önlük
  • Uzun kollu ve yarım kollu body
 

Yeni Doğan Bebeğe Ne Kadar Kıyafet Alınmalı?

Yenidoğan bebek kıyafetleri seçerken ilk etapta bebeğin temel ihtiyaçlarına odaklanmak gerekmektedir. Bebeğin doğduğu andan itibaren sıklıkla ihtiyacı olacak olan ilk kıyafetleri zıbın takımları, çıtçıtlı badi, tek parça tulumlar, ayağı açık tulumlar, pijama takımları, çoraplar, eldiven ve bere gibi sıralanabilir. Bu en ihtiyaç duyulan kıyafetlerden abartmadan 3-4 takım şeklinde alınması yeterli olmaktadır. Bebeğin ilk aylarda hızla büyüyeceğinden dolayı bu giysiler kısa süre kullandıktan sonra bebeğe küçük gelmeye başlamaktadır. Bu nedenle ihtiyaç olduğu kadar alınması yeterli olmaktadır.

 

Bebek Odası İçin Neler Alınmalı?

Bebek annenin odasında değilde kendisine özel bebek odasında kalacaksa öncelikle bebeğe uygun rahat bir yatak alınması gerekmektedir. Bebeğe rahat bir şekilde yatacağı karyolası hazırlandıktan sonra diğer eşyalar alınmalıdır. Bebeğe ait eşyaların konulacağı dolap ve şifonyer odaya alınabilecek mobilya grupları arasında yer almaktadır. Ayrıca bebek odası için yastık, yorgan, nevresim takımı, battaniye, kenar minderi, yatak koruyucu, oda termometresi, telsiz ve oda nemlendiricisi alınması gerekenler arasında yer almaktadır.

 

Anne Bebek İhtiyaç ve Bakım Çantası İçin Neler Alınmalı?

Eksiksiz hazırlanmış anne-bebek ihtiyaç ve bakım çantası oldukça önemlidir. Bu çantayı hazırlarken gerekli olabilecek bütün eşyalar düşünülmeli ve titizlikle hazırlanmalıdır. Anne çantasında olması gerekenler temel olarak giyim, sağlık ve hijyen ürünleridir. Bu ürünler tek tek alınabileceği gibi set halinde de satılmaktadır. Gecelik, iç çamaşırı, lohusa pedi, terlik, süt sağma pompası, göğüs pedi ve kişisel bakım ürünleri annenin çantasında bulunması gereken ürünlerdir.

 

Bebek ihtiyaç ve bakım çantasında bulunması gereken ürünler ise zıbın, tulum, çorap, eldiven, battaniye, müslin, bebek bezi, biberon,emzik, ıslak mendil, havlu ve bebek bakım ürünleri olarak sıralanabilmektedir. Bunlara ek olarak dikkat edilmesi gereken bir başka konu da bu sayılan ürünlerin yedekli olarak çantaya konulmasıdır. İhtiyaç halinde hızlı bir şekilde ulaşım sağlanacağından kolaylık sağlayacaktır.

 

Bebek Banyosu İçin Neler Alınmalı?

Bebek yıkama işlemi anne ve baba için ilk zamanlar biraz zor olabilmektedir. Bebek yıkama sırasında huysuz olabileceğinden elde tutarak yıkamak güç olmaktadır. Bu yüzden rahat bir şekilde yıkama işlemi yapmak için bebek küvetleri kolaylık sağlamaktadır. Bebek için yıkanma küveti temin edildikten sonra ihtiyaç olan bir diğer şey ise küvetin üstüne takılan bebek yıkama filesidir. Bebeği filenin üzerine yatırarak kolay bir şekilde bebek yıkanabilmektedir. Ayrıca bebek şampuanı ve sabunu, banyo sonrası kurulama havlusu, gözlerini silmek için steril göz mendili ve pişik kremi bebek banyosu için alınması gerekenler arasında yer alır.

 

Yeni Doğan Bebek Alışverişi Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

Yenidoğan bebek alışverişi yapılırken göz önünde bulundurulması gereken birtakım şeyler vardır. Alışverişe başlamak için çok acele etmemek, hamileliğin 5. aylarından sonra yenidoğan bebek için alınacaklar belirlenerek alışverişe başlamak gerekmektedir. Doğum sonrası ihtiyaç listesi, yenidoğan bebek kıyafetleri nelerdir?, bebek malzemeleri nereden alınır?, bebek için eczaneden alınması gerekenler nelerdir? gibi sorular araştırılarak alışverişe başlamak alışveriş sürecini kolaylaştıracaktır. 

 

Aynı zamanda bebeğe ihtiyaçları alınırken organik pamuklu kumaşlardan giysiler tercih edilmelidir. Bebeğin cildine zarar verebilecek sentetik içerikli herşeyden uzak durulmalıdır.

Yenidoğan erkek bebek ihtiyaç listesi, yenidoğan kız bebek ihtiyaç listesi, ikiz bebek alışverişi, yeni doğan bebek için kaç tane zıbın alınmalı gibi ana başlıklar belirlendikten sonra alışveriş yapılması uygun olmaktadır.


 
Etiketler: yenidoğan ihtiyaç listesi, yenidoğan alışverişi, yenidoğan alışverişi ne zaman yapılır, yenidoğana ne alınır
Kasım 02, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR