Bebek Çantasında Olması Gerekenler

bebek-cantasinda-olmasi-gerekenler

Bebek Çantasında Olması Gerekenler

Son yıllarda anne ve babalar mutlaka bebek çantası alarak doğum öncesi hazırlığa başlamaktadır. Bebeğin ve annenin ihtiyaç duyacağı malzemeleri içeren, kolay taşınabilen ve elinizin altında hazır bulunması gereken bir çantadır. Bebek için ayrı olarak hazırlanan bebek çantası bebeğin bütün ihtiyaçları düşünülerek hazırlanmaktadır. Bebeğin ihtiyaç duyacağı malzemeler yenidoğan bebek çantasına yerleştirilmektedir. Bebek çantasında olması gerekenler giysiden bakım setlerine kadar uzanan, bebeğin ilk ihtiyaç duyacağı şeyleri içeren detaylı bir içeriğe sahiptir.

 

Bebek Bakım Çantası Nedir?

Bebeği olan tüm anne ve babaların mutlaka ihtiyaç duyduğu bir bebek bakım çantası bulundurması gerekmektedir. Her an annenin yanında bulunması gereken bebek bakım çantasında bebeğin ihtiyaç duyacağı bütün gerekli eşyalar bulunmaktadır. İster kısa süreliğine dışarıya çıkıldığında isterseniz de uzun süreliğine seyahate çıkıldığında bebeğiniz varsa bir bebek bakım çantası mutlaka yanınızda olmalıdır. İçerisinde giysiler, bebek bezleri, kremler, müslin örtüler, bakım ürünleri gibi birçok bebek malzemesi içeren bebek bakım çantaları her annenin elinin altında bulunması gereken bir çantadır. 

 

Bebek Bakım Çantası Almak Şart mı?

Bebek bakım çantası annenin işini kolaylaştıran, pratik bir şekilde ihtiyaç duyacaği şeyleri elinin altında bulunmasını sağlayan önemli bir eşyadır. Bebek malzeme çantası olmadan anne bebeği için ihtiyaç duyduğu şeyleri gerektiği anda elinin altında bulamayacağı için zorluk çekecektir. Bu sebeple her annenin bebeği için gerekli malzemeleri koyacağı, ihtiyaç durumunda pratik bir şekilde kullanabileceği bebek bakım çantası alınması önemli bir ihtiyaçtır. Ayrıca bebek bakım çantası sayesinde bütün bebek ihtiyaçları tek bir çantada toplanabildiğinden gereksiz kalabalık olmamaktadır.

 

Bebek Bakım Çantasında Bebek İçin Neler Bulunmalı?

Eksiksiz hazırlanmış bebek bakım çantası anne için son derece faydalı olmaktadır. Neye, ne zaman ihtiyaç duyulacağı belli olmadığından bebek bakım çantası hazırlanırken detaylı araştırma yapılmalı ve bebeğin ihtiyaç duyacağı herşey temin edilerek bebek bakım çantası hazırlanmaktadır. Bebek çantası hazırlama süreci anneler için telaşlı bir süreç gibi görünsede son derece zevkli olabilmektedir. Bebek için alınması gerekenler listesi eksiksiz bir şekilde hazırlandığında alışveriş süreci kolay bir şekilde gerçekleşmektedir.

Bebek bakım çantasında bebek için neler bulunması gerekir? sorusuna yanıt aşağıdaki şekilde sıralanabilir;

  • Zıbın
  • Tulum
  • Ayaklı ve ayaksız alt pijaması
  • Patik
  • Çorap
  • Battaniye ve müslin örtü
  • Bebek bezi
  • Nevresim
  • Biberon ve emzik
  • Pişik kremi
  • Islak mendil 
  • Yenidoğan bebek havlusu
 

Bebek Bakım Çantasında Anne İçin Neler Bulunmalı?

Bebeklerin olduğu gibi annelerin de hastanede kaldıkları süre boyunca birtakım ihtiyaçları olmaktadır. Anne bebek çantası anne ve bebeğin ihtiyaç duyduğu her şeyi içeren bir şekilde hazırlanmalıdır. Herhangi bir şey gerektiği zaman dışarıya çıkıp temin etmek kolay olmayacağı için anne bebek için hastane çantasında olması gerekenler annenin işini oldukça kolaylaştırmaktadır. Bebek malzemeleri listesi hazırlandığı gibi anne ihtiyaç listesi de hazırlanarak alışveriş kolay bir şekilde gerçekleşebilmektedir. Anne için bakım çantasında bulunması gerekenler aşağıdaki şekilde sıralanabilir;

  • Göğüs pedi
  • Emzirme yastığı
  • Kişisel bakım eşyaları
  • Cilt bakım ürünleri
  • Emzirme sütyeni
  • Meme ucu bakım kremi
  • Kirli çamaşır torbası
 

0-2 Yaş Bebek Çantasında Bulunması Gerekenler

0-2 yaş bebek çantasında bebeğin en çok ihtiyaç duyacağı malzemeler bulunmaktadır. Bu yaş grubunda bebekler için bebek çantasında yeterli miktarda bebek bezi olması gereken eşyaların başında gelmektedir. Bebek alt değiştirme çantası annenin yanında bulundurması gereken önemli bir eşyadır. Bebeğin kusma durumu yada herhangi bir şekilde üstü sık sık kirlenebilmektedir. Bu yüzden birkaç takım zıbın, ağız bezi, önlük ve giysi takımı bulunması gereken eşyalar arasında yer alır. Yine bebeğin besleneceği gıdalar ve mamalarda çantada bulunması gerekir. Bebek emzik kullanıyorsa emzik ve biberonda mutlaka çantada yerini almalıdır. Ayrıca bebeğin oyuncaklarından da birkaç tane çantaya koymak gerekmektedir.

 

3-4 Yaş Bebek Çantasında Bulunması Gerekenler

Bu dönemde bebeğin tuvalet eğitimi genellikle tamamlanmış olmakta ve bebeğin en hareketli dönemleri başlamış olmaktadır. Çantada bebek için her şeyin yedeği bulundurulmalıdır. İlgi alanını yavaş yavaş belli olduğu bu dönemde bebeğin sevdiği oyuncakları bulundurmak bazen annenin rahat etmesini sağlamaktadır. Hazır gıda, bebeğin kendi çatal kaşık ve tabağı, hem hijyenik hem de çocuğun yemek alışkanlığının alıştığı düzende olması açısından çantada bulundurulması önemlidir. Ayrıca ıslak mendil çantada her zaman bulunması gereken malzemeler arasında yer alır.

 

5-6 Yaş Anne Çantasında Bulunması Gerekenler

5-6 yaş bebeklerin artık yavaş yavaş çocuk olmaya evrilen yaş aralığında bulundukları için ihtiyaçlar devam etmekle birlikte değişkenlik gösterebilmektedir. Anne ihtiyaç çantasında bulunması gerekenler şöyle sıralanabilir;

  • Yedek kıyafet
  • İç çamaşırı
  • Çorap 
  • Temizleme mendili
  • Sağlıklı atıştırmalıklar
  • Su 
 

Bebekle Tatile Giderken Bakım Çantasında Neler Bulunmalı?

Öncelikle bebekle tatile çıkarken bebek için ayrı bir tatil çantası hazırlanmalıdır. Bebekle tatile giderken neler alınmalı her annenin tatil öncesi araştırdığı bir konudur. Tatile giderken alınması gerekenler gölgelikli bebek simidi, uv korumalı şapka, bebek mayosu, yüksek faktörlü güneş kremi, yedek giysiler, plaj havlusu, akşam yürüyüşlerinde giyeceği kıyafetler, yedek terlik ve ayakkabı, iç çamaşırları ve yine bebeğin oynayacağı sevdiği oyuncaklar çantada bulundurulması gerekenler arasında yer almaktadır.

 

Bebekle Dışarı Çıkarken Bakım Çantasında Neler Bulunmalı?

Bebekle dışarı çıkarken alınması gerekenler eksiksiz bir şekilde hazırlanırsa anne ve bebek rahat edecektir. Bebek dışarda neye ihtiyaç duyar, neler acil olarak gerekebilir annenin bunları düşünerek çantada hazır bulundurması gerekmektedir. Bebek organizer çanta annenin işini oldukça kolaylaştırmaktadır. Bebek yedek kıyafetleri, bebek bezleri, gıda ürünleri, ıslak mendil, oyuncak, mevsime göre ince yada kalın örtü gibi eşyalar anne- bebek kol çantasında yada bebek sırt çantasında bulundurulmalıdır.

 

Bebek Bakım Çantası Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Bebek ve anne için gerekli malzemelerin konulduğu, bebek bakım çantaları anne için oldukça önemlidir. Bebek bakım çantası, annelerin bebeklerinin büyüme dönemlerinde kullanacakları en önemli eşyaları arasındadır. Yenidoğan bebek çantaları omuza yandan asılan, hem omuzda hem sırtta taşınabilen ve sadece sırta asılabilen şekilde farklı modellere sahiptir. Bu çantalardan birini tercih ederken anne nasıl istiyorsa kendisinin rahat şekilde kullanabileceği çanta modelini seçmesi gerekir. Ancak çantaya çok fazla malzeme konulacaksa sırt çantası modelini tercih etmesi daha doğru olacaktır. Çünkü yük omuzlara eşit şekilde dağılacak ve annenin sırtı ağrımayacaktır.

 

Son zamanlarda bebek bakım çantaları oldukça fonksiyonel şekillerde üretilmeye başlamıştır. Çantanın yan bölümünde biberon ve mamayı 4 saate kadar sıcak yada soğuk tutabilecek ısı yalıtımlı bölümler bulunmaktadır. Yumuşak ve antibakteriyel alt açma minderi bebek bakım çantalarına yeni eklenen bir özelliktir. Ayrıca ıslak mendil koymak için özel bölmeleri bulunan bebek bakım çantaları düzen açısından rahatlık sağlamaktadır. Kirli bebek bezi veya ıslak bebek giysilerinin konulabileceği, sıvıyı ve kokuyu hapseden minik çantalar da bebek bakım çantasında aranılması gereken özelliklerden bir tanesidir.




 
Etiketler: bebek çantası, bebek bakım çantası, bebek bakım çatasında neler olmalı, bebek çantası almak şart mı
Kasım 02, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR